Astrid Harrewijn

De Literair Agent

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn studeerde rechten en was daarna werkzaam als vertaalster. Na het winnen van een schrijfwedstrijd debuteerde ze in 2006 met de roman Ja kun je krijgen.

Astrid Harrewijn heeft een onmiskenbaar eigen stijl en schrijft met humor over de valkuilen van ons dagelijks bestaan. Ze woont in Den Haag met haar man en hond Saartje.


Bij Uitgeverij Boekerij verschenen in 2016 Drie vrienden, een huis (en een klusjesman), en Daar heb je vrienden voor, in 2017 verscheen Vrienden voor het leven. Deze boeken vormen het zogenaamde 'Museumplein drieluik', dat zich afspeelt in en om de drie musea aan het Museumplein in Amsterdam.


De drie delen zijn heel goed los van elkaar en in omgekeerde volgorde te lezen.


In maart 2018 verscheen Passe Partout (Storytel Original) - een exclusieve audioserie, geschreven én voorgelezen door Astrid Harrewijn.


DRIE VRIENDEN, EEN HUIS (EN EEN KLUSJESMAN)


Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie, en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven.


[...] een heerlijk boek; vlot geschreven, geloofwaardige gebeurtenissen en personages die prima in balans zijn met elkaar. Ik kon gewoonweg niet stoppen met lezen; wat een vaart houdt Harrewijn erin, wat een interessante ontwikkelingen alom. Lezen, dit boek. En gauw! - Tessa Heitmeijer(.com)

DAAR HEB JE VRIENDEN VOOR


Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?

Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…


Met haar eigenzinnige schrijfstijl weet Astrid de lezer het verhaal in te trekken. Een verhaal met personages waar je steeds meer van gaat houden. Het is een vermakelijk verhaal met veel herkenbaarheid, veel humor maar ook een beetje spanning. - [lezer op AKO.nl]

VRIENDEN VOOR HET LEVEN


Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.


Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen...


Je merkt écht aan dit boek, net als bij de voorgaande twee, dat de schrijfster heel veel research heeft gedaan naar de kunst waar zo over schrijft. heel tof, echt heel tof. - Odette Knappers op Goodreads.Astrid Harrewijn5 Miss Communicatie
Astrid Harrewijn6 Miss Match
Astrid Harrewijn7 Miss Verstand
Astrid Harrewijn6d Zeven sloten
Astrid Harrewijn6c Prinses
Astrid Harrewijn6b Luchtkussen
Astrid Harrewijn6a Ja kun je krijgen

De populaire 'Miss serie' van Astrid Harrewijn is sinds december 2018 in een geheel nieuw jasje weer leverbaar als eBook - via uitgeverij Boekerij. Deze drie titels zijn ook als audioboek beschikbaar.


Ook Astrids oudere titels (Ja heb je, In zeven sloten, Prinses in de Polder en Luchtkussen) komen in de loop van de nazomer van 2019 stuk voor stuk in audio beschikbaar. "Het leuke aan het lezen van een serie is, dat je na één boek nog geen afscheid hoeft te nemen van de personages. Nadeel is wel, dat je na drie delen alsnog afscheid moet nemen van de personages die je dan heel goed hebt leren kennen." - Hebban.nl over de Miss-serie

Astrid Harrewijn4 Passe Partout1
Astrid Harrewijn4b Passe Partout2


PASSE PARTOUT Serie 1 & 2.


Voor audiostreamingdienst schreef Astrid Harrewijn de exclusieve serie(s) Passe Partout. In de eerste serie leren we Babette Perdieu kennen, vierendertig jaar, die het goed voor elkaar heeft: een rijke man, een schattige dochter en een prachtig huis. Dat de chagrijnige puberzoon van haar man Roeland bij hen moet wonen, neemt ze op de koop toe. Dan verdwijnt Roeland spoorloos en blijft Babette achter met zijn kunstgalerie en een rij schuldeisers.


In de tweede serie is het inmiddels een jaar na de verdwijning van Roeland, Galerie Perdieu eist veel van Babette’s aandacht op. En haar yoga-vriendinnen trouwens ook. Tijdens het jaarlijkse uitje in een veel te krappe camper gaat het mis, zowel bij de vriendinnen als thuis. Hannah komt met een creatieve oplossing, maar of Babette daar blij mee moet zijn?