Gert-Jan van den Bemd

De Literair Agent

Gert-Jan van den Bemd

Gert-Jan van den Bemd (1964) is wetenschapsjournalist, publicist en beeldend kunstenaar. Hij verrichtte twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar osteoporose en kanker bij het Erasmus MC in Rotterdam. Voor zijn korte verhalen, essays en poëzie ontving hij in Nederland en Vlaanderen meerdere prijsen. 


Zijn romandebuut De verkeerde vriend verscheen februari 2018 bij uitgeverij Angèle.

DE VERKEERDE VRIEND


Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek... nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.


‘Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie Breaking Bad evenaart.’

—auteur en columnist Tania Heimans over De verkeerde vriend


NA DE VAL


Een aangrijpende roman over liefde, loyaliteit en familiebanden.


Als de vader van Sofie Nauta volkomen onverwacht overlijdt, staat ze voor de opdracht twee huizen leeg te maken: dat waarin ze samen met haar vader en oudere broer Max haar jeugd doorbracht, en het appartement waarin haar vader de laatste jaren van zijn leven woonde. Een klus die ze alleen moet klaren, want Max steekt geen vinger uit om haar te helpen. Een verontrustende ontdekking tussen haar vaders bezittingen plaatst de band van Sofie met haar vader en haar broer in een ander daglicht.

 

In Na de val vindt Gert-Jan van den Bemd opnieuw inspiratie in menselijk gedrag, en vooral i de onhandigheid waarmee mensen omgaan met door henzelf opgelegde regels, normen en waarden.