Gert-Jan van den Bemd

De Literair Agent

Gert-Jan van den Bemd

Gert-Jan van den Bemd (1964) werkt als schrijver, wetenschapsjournalist, redacteur en kunstenaar. Zijn korte verhalen verschenen in tientallen verzamelbundels en literaire tijdschriften, en werden diverse malen bekroond.

 

In de afgelopen jaren won hij onder meer de Delta Lloyd poëzieprijs van België (2013), de schrijfwedstrijd van literair tijdschrift Tirade (2014), Heel Nederland Schrijft (2015), de Aspe Award (2016) en de verhalenwedstrijd van het International Literature Festival Utrecht (ILFU, 2017).

 

Zijn romandebuut De verkeerde vriend verscheen februari 2018 bij uitgeverij Angèle.

DE VERKEERDE VRIEND

 

Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek... nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

 

‘Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie Breaking Bad evenaart.’

—auteur en columnist Tania Heimans over De verkeerde vriend