Inge Ipenburg

De Literair Agent

© Nico Kroon

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg is naast auteur ook actrice.

 

Zij raakte tijdens het juryvoorzitterschap van De Gouden Strop geïnspireerd en begon te schrijven aan haar debuut.

 

Haar debuut Het gerecht (2014) werd vijf maal herdrukt. Het is een spannende thriller over rechtvaardigheid, en de vraag hoe ver je rechtvaardigheidsgevoel gaat als dat ten koste gaat van jezelf en je vrienden.

 

Eind september 2015 verscheen haar tweede spannende roman, Een schitterend ongeluk. Eind oktober 2016 verscheen de exclusief voor Storytel geschreven audioproductie Als anderen slapen.

 

HET GERECHT

 

Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar cateringbedrijf en huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra... Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen.

 

Het gerecht is er ook als luisterboek, voorgelezen door Inge zelf.

EEN SCHITTEREND ONGELUK

 

Vijf gezworen vrienden, één waarheid en een web vol leugens.

 

Op een heerlijke nazomerse stranddag komt een hechte vriendengroep bij elkaar. Herinneringen aan dertig jaar vriendschap worden opgehaald, het leven gevierd. Alles lijkt perfect, totdat een mysterieus auto-ongeluk diezelfde avond een diepe schaduw over de dag én de vriendschap werpt. Het ongeluk, waarbij twee van de vrienden ernstig letsel oplopen, vormt het startsein voor een zoektocht. Wie was verantwoordelijk voor het ongeluk? Wat gebeurde er in de dagen ervoor? De vrienden ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die om allerlei redenen verborgen zijn gebleven. Nu ze een voor een aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien.

 

Inge Ipenburg legt op ingenieuze wijze de ziel van ware vriendschap bloot.

ALS ANDEREN SLAPEN

 

Het is woensdagnacht half vier. Tijd voor een wandeling. Ik ben Francien, Frans voor intimi. Op mijn vijfendertigste ben ik er prima in geslaagd een leven te creëren waar ik me goed bij voel. Ik sluip door de wereld volgens de wet van Francien. Non memini, ego existo. let niet op mij, dan besta ik. Op weg naar Jozef, mijn zwerver, slaat het noodlot toe. Vier jongens staan tegenover me. Zestien zijn ze denk ik, en groot, te groot voor hun verstand…

 

Als anderen slapen is een spannende, zesdelige audioserie, exclusief geschreven voor audiostreamingdienst Storytel. Het is voorgelezen door Inge Ipenburg zelf.