Inge Ipenburg

De Literair Agent

© Nico Kroon

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg is naast auteur ook actrice.

 

Inge Ipenburg raakte tijdens haar juryvoorzitterschap van De Gouden Strop (2011) geïnspireerd en begon te schrijven aan haar debuut.

 

Haar debuut Het gerecht (2014) werd vijf maal herdrukt. Het is een spannende thriller over rechtvaardigheid, en de vraag hoe ver je rechtvaardigheidsgevoel gaat als dat ten koste gaat van jezelf en je vrienden.

 

Eind september 2015 verscheen haar tweede spannende roman, Een schitterend ongeluk. Eind oktober 2016 verscheen de exclusief voor Storytel geschreven zesdelige audioproductie Als anderen slapen.

 

In de eerste helft van 2019 verschijnen met slechts twee maanden ertussen de twee delen 'Siciliaanse kronieken' bij uitgeverij Pepper Books; Moordenaarsstorm en De mannen vallen.

 

HET GERECHT


Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar cateringbedrijf en huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra... Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson  de dans lijkt te ontspringen.


Het gerecht is er ook als luisterboek, voorgelezen door Inge zelf.  

EEN SCHITTEREND ONGELUK


Vijf gezworen vrienden, één waarheid en een web vol leugens.


Op een heerlijke nazomerse stranddag komt een hechte vriendengroep bij elkaar. Herinneringen aan dertig jaar vriendschap worden opgehaald, het leven gevierd. Alles lijkt perfect, totdat een mysterieus auto-ongeluk diezelfde avond een diepe schaduw over de dag én de vriendschap werpt. Het ongeluk, waarbij twee van de vrienden ernstig letsel oplopen, vormt  het startsein voor een zoektocht. Wie was verantwoordelijk voor het ongeluk? Wat gebeurde er in de dagen ervoor? De vrienden ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die om allerlei redenen verborgen zijn gebleven. Nu ze een voor een aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien.


Inge Ipenburg legt op ingenieuze wijze  de ziel van ware vriendschap bloot.

ALS ANDEREN SLAPEN


Het is woensdagnacht half vier. Tijd voor een wandeling. Ik ben Francien, Frans voor intimi. Op mijn vijfendertigste ben ik er prima in geslaagd een leven te creëren waar ik me goed bij voel. Ik sluip door de wereld volgens de wet van Francien. Non memini, ego existo. let niet op mij, dan besta ik. Op weg naar Jozef, mijn zwerver, slaat het noodlot toe. Vier jongens staan tegenover me. Zestien zijn ze denk ik, en groot, te groot voor hun verstand…


Als anderen slapen is een spannende, zesdelige audioserie, exclusief geschreven voor audiostreamingdienst Storytel. Het is voorgelezen door Inge Ipenburg zelf.

MOORDENAARSSTORM (Siciliaanse Kronieken 1)


Maxine Steenstra, die we leren kennen als de sterke en zelfstandige vrouw ‘Max’, is het middelpunt van Moordenaarsstorm. Max woont al een aantal jaren op Sicilië wanneer ze tijdens haar ochtend-workout op het strand een dood meisje vindt.


Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord? En waarom ligt ze precies hier, op deze voor Max zo vertrouwde plek? Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes met honderden trappen, de verraderlijke stroming in zee en het feit dat er niets anders te beleven valt dan wijn drinken op een terras de absolute vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat hem betreft de hemel op aarde.


Maar Wil heeft weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, wanneer een dood meisje op het strand wordt gevonden. Samen ontdekken ze dat de dood van het meisje meer met het verleden van Max te maken heeft dan ze aanvankelijk dachten.

DE MANNEN VALLEN (Siciliaanse Kronieken 2)


In de zomer van 2019 verschijnt het tweede deel van de Siciliaanse Kronieken: De mannen vallen.