Martyn van Beek

De Literair Agent

Martyn van Beek

Martyn van Beek (1975) debuteerde in 2011 met Het verraad van Bali, geschreven vanuit zijn liefde voor het tot twee maal toe door terroristische aanslagen geteisterde eiland. In de jaren daarna verschenen van zijn hand De strijders van Ta'ab en De visser van Hoi An.

 

In oktober 2016 verscheen de 'Storytel Original' Tweede kans, een spannende, in opdracht van Storytel speciaal voor audio geschreven serie. Deze serie is inmiddels ook in het Zweeds vertaald, én bekroond met de Hebban Award voor het Beste Luisterboek 2017!

 

Het tweede seizoen van Tweede kans is inmiddels ook al te beluisteren, het derde seizoen wordt verwacht in het voorjaar van 2019. In datzelfde voorjaar verschijnt ook zijn thriller Engel zonder vleugels, een eigentijdse thriller met een hoofdrol voor jeugdzorg.

 

TWEEDE KANS

 

Net als iedere dag werd ze wakker met het mantra: ‘Valerie Vermeer, gezakt voor het leven.’ Naast haar lag haar klant van die nacht: een dik, overmatig behaard zwijn. Zo snel mogelijk opstaan, de boel leegroven en wegwezen, dat is nu al een paar jaar haar modus operandi. De meeste mensen kenden haar niet als Valerie, maar als Debby; Haar klanten, en Jerry niet te vergeten, haar ‘soort van’ pooier… Die avond loopt ze op straat, op zoek naar haar volgende slachtoffer. Er stopt een auto. Geen afgetrapte bak, zoals gewoonlijk, maar een grote, donkere BMW. Ze kan het gezicht van de bestuurder niet zien, maar afgaand op zijn auto te zien zou er heel wat te halen zijn. Zodra ze instapt, voelt ze een felle steek in haar nek en wordt alles zwart.

 

Tweede kans is een spannende, negendelige audioserie, exclusief voor audiostreamingdienst Storytel geschreven. Voorgelezen door Hanna Verboom.

 

Heel goed en spannend boek en goed voorgelezen...... De hele serie was echt goed.

[luisteraar op Storytel.nl]

TWEEDE KANS, seizoen 2

 

Liselotte Achterberg heeft slecht nieuws voor Valerie Vermeer: er is opnieuw een in stukken gehakt lijk in de Rotterdamse haven gevonden. Is de Zwarte Geest terug?

 

Het spannende vervolg op Serie 1, exclusief te beluisteren via Storytel. Voorgelezen door Leo Alkemade.

 

ENGEL ZONDER VLEUGELS

 

Als Rob door Bureau Jeugdzorg de voogdij over zijn kind kwijtraakt, gaat hij over tot een drastische maatregel: hij ontvoert de dochter van gezinsvoogd Carla Kruiswijk. In ruil voor de dochter moet Kruiswijk op televisie bekendmaken dat ze tientallen kinderen onterecht uit huis heeft geplaatst. Ze bekent, en een schok van verontwaardiging gaat door Nederland. Rob heeft zijn doel bereikt en wil de dochter vrijlaten. Maar als hij dat wil doen blijkt ze verdwenen.

Terwijl de politie op zijn hielen zit, probeert hij samen met misdaadjournaliste Ayşe Beyaz uit te vinden wat er met het meisje is gebeurd.

Martyn van Beek heeft in het verleden als pleegouder samengewerkt met Bureau Jeugdzorg. En hoewel fictie, zijn meerdere onderdelen van dit verhaal gebaseerd op eigen ervaringen, en aan hem toevertrouwde ervaringen van anderen.