Martyn van Beek

Martyn van Beek (1975) debuteerde in 2011 met Het verraad van Bali. Hijzelf was net vertrokken van het eiland Bali toen in 2002 de terroristische aanslag op twee nachtclubs plaatsvond. Martyn had deze clubs regelmatig bezocht en het voelde alsof hij net de dans was ontsprongen. Toen in 2005 de tweede grote aanslag op Bali werd gepleegd, was hij op het eiland en ervoer hij het opnieuw als een grote schok. De aanslag op het WTC en de twee aanslagen op Bali maakten zo veel indruk, dat het hem inspireerde tot het schrijven van zijn debuut.

 

In de jaren daarna verschenen van zijn hand De strijders van Ta'ab en De visser van Hoi An.

 

In oktober 2016 verscheen Tweede kans, een spannende, in opdracht van Storytel speciaal voor audio geschreven serie in negen afleveringen. Deze serie wordt ook in het Zweeds vertaald.

Momenteel werkt Martyn van Beek aan het tweede seizoen van Tweede kans.

 

 

 

 

 

 

 

TWEEDE KANS

 

Net als iedere dag werd ze wakker met het mantra: ‘Valerie Vermeer, gezakt voor het leven.’ Naast haar lag haar klant van die nacht: een dik, overmatig behaard zwijn. Zo snel mogelijk opstaan, de boel leegroven en wegwezen, dat is nu al een paar jaar haar modus operandi. De meeste mensen kenden haar niet als Valerie, maar als Debby; Haar klanten, en Jerry niet te vergeten, haar ‘soort van’ pooier… Die avond loopt ze op straat, op zoek naar haar volgende slachtoffer. Er stopt een auto. Geen afgetrapte bak, zoals gewoonlijk, maar een grote, donkere BMW. Ze kan het gezicht van de bestuurder niet zien, maar afgaand op zijn auto te zien zou er heel wat te halen zijn. Zodra ze instapt, voelt ze een felle steek in haar nek en wordt alles zwart.

 

Tweede kans is een spannende, negendelige audioserie, exclusief voor audiostreamingdienst Storytel geschreven. Voorgelezen door Hanna Verboom.