Rachel van de Pol

De Literair Agent

Rachel van de Pol

Rachel van de Pol (1983) studeerde Internationale Betrekkingen, woont in Utrecht en is freelance redacteur.

 

In 2014 besloot ze dat het tijd was de wereld te verbeteren. Ze kon moeilijk naar anderen blijven kijken om de klus te klaren. Iedere dag van het jaar deed ze een kleine goede daad en blogde hierover op Ikreddewereld.nl. Het heldhaftige vuur bleek zwaar besmettelijk onder volgers. Fietsbanden werden anoniem opgepompt, kassajuffrouwen met bloemen verrast en parken opgeruimd.

 

Het Hedendaagse Heldenboek is een bundeling van alle ideeën waarmee je de wereld een stukje schoner, vrolijker en socialer kunt maken.

 

Als spreker:

Rachel van de Pol is ook te boeken als spreker, bijvoorbeeld voor een motiverende lezing in het bedrijfsleven.

Meer informatie, beschikbaarheid en tarieven via mail of telefonisch.

 

 

 

 

 

HET HEDENDAAGSE HELDENBOEK

 

Na jaren van dromen over vliegen in een superheldenoutfit om de mensheid te redden, besloot Rachel van de Pol écht iets te doen om de wereld te verbeteren. Een jaar lang verrichtte ze iedere dag een goede daad. Ze lapte stiekem de ramen van buren, liet briefjes achter in de trein, ruimde parken op, leerde allochtone vrouwen fietsen en versierde de daklozenopvang.

 

Ze doet hiervan op ontwapenende wijze verslag in Het hedendaagse heldenboek, dat ons leert dat de wereld het niet moet hebben van al die gespierde, knappe, getalenteerde figuren, maar dat ieder mens zijn steentje kan bijdragen. Soms zelfs zonder dat je het door hebt.

 

Gewapend met onderzoek van filosofen, sociologen en biologen en aan de hand van hilarische en ontroerende voorbeelden, toont Van de Pol aan dat klaarstaan voor een ander niet alleen de wereld maar ook jezelf verbetert. Haar aanstekelijke boek is rijk geïllustreerd door Marguerite Meijer.

 

Rachel heeft een fijne, luchtige schrijfstijl met hier en daar een knipoog. Ze schrijft vanuit haar persoonlijke visie en daardoor is haar boodschap niet belerend, maar juist extra krachtig. - Groenemanieren.nl